Välj Rätt Rökkur för Ditt Företag eller Bostadsförening

Att skapa en bekväm och skyddad plats för rökare är essentiellt. Vädertåliga rökbås erbjuder en lösning för rökpauser året om. Att finna en praktisk lösning för rökområden innebär ofta en investering i en rökkur. Dessa strukturer är utformade för att ge skydd mot regn, vind och kyla, vilket gör rökpauser mer angenäma året runt. Genom att installera en kabin för rökare på arbetsplatsen visar arbetsgivare hänsyn till dem som röker, samtidigt som de upprätthåller en rökfri inomhusmiljö för icke-rökare.

Det finns olika modeller av rökbås, från enklare varianter som bara skyddar mot väder och vind, till mer avancerade, som även kan vara utrustade med ventilationssystem för att rensa luften från rök. Vissa modeller kan också anpassas estetiskt för att smälta in bättre i företagets eller bostadsföreningens omgivning, till exempel genom att matcha befintliga byggnaders färger och material.

När man ska investera i en rökplats är storlek en viktig faktor – det behöver vara tillräckligt stort för att rymma det antal personer som vanligtvis tar rast samtidigt. Det bör också placeras på ett lämpligt avstånd från ingångar och ventilationssystem för att undvika att rök letar sig in i byggnaden. Med den rätta planeringen kan ett rökbås vara en lösning som tillfredsställer både rökare och icke-rökare.

Hitta Rätt Rökkur för Din Arbetsplats

Att besluta om den bästa rökkuren för er arbetsplats kan verka överväldigande i början, men med korrekt information och resurser kan det bli en enkel process. Det första steget är att bedöma era behov: Hur många rökare finns på arbetsplatsen? Hur ser klimatet ut i er region? Dessa faktorer hjälper till att bestämma vilken typ av skydd och vilka funktioner som är nödvändiga. Rök kabinerna kommer i olika storlekar och med diverse tillval såsom bänkar, askkoppar och till och med värmeelement för de kallare månaderna.

Det andra steget är att välja en plats som minimera störning för icke-rökande kollegor och friskluftsintag. Säkerställ att rökkuren är placerad på behörigt avstånd från byggnaden för att upprätthålla en ren och trevlig arbetsmiljö. Slutligen bör ni överväga estetik – en rökkur bör inte bara vara funktionell utan också estetiskt tilltalande och välintegrerad i er utomhusmiljö. En välvald rökkur kan således omfamna alla dessa aspekter, vilket gör rökpauser både behagliga och konfliktfria.